Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om toch een lekker 'prakkie' te maken. En het kan zelfs heel lekker worden met maar vier ingrediënten.

Vandaag gaan we in nog geen kwartier tijd een bowl vullen met een Aziatisch twist. Zorg dat je altijd noodles in je keukenkast hebt, want die zijn heel handig als je kort in de keuken wilt staan. We eten ze vandaag met varkensreepjes, panklare verse groente en woksaus.

De tekst gaat onder de foto verder.

Dit heb je nodig voor 2 personen

2 varkensfiletlapjes
2 blokken (Conimex) wok noodles
ongeveer 250 gram panklaar gesneden groenten (bijvoorbeeld macaroni- of nasigroente)
half flesje woksaus (bijvoorbeeld ketjap-sesam)

En uit de voorraadkast
(wok)olie
zout en zwarte peper uit de molen

Daar gaan we

Doe de blokken noodles in een plastic zak druk met de muis van je hand met kracht de blokken kapot tot kleine stukjes. De kleine sliertjes laten zich makkelijker mengen. Kook de noodles volgens de kooktijd op de verpakking. Giet direct af in een vergiet en spoel af met veel koud water om het kookproces te stoppen. Laat de koude noodles uitlekken.

Snij het vlees in dunne reepjes en bestrooi met zout en peper.
Verhit 2-3 eetlepels wokolie in een hapjespan of wok. Bak op hoog vuur in een minuut of vijf het vlees gaar en bruin onder af en toe roeren. Haal het vlees uit de pan.

Doe nog een eetlepel olie in het achtergebleven vet en roerbak nu de groente voor een minuut of vijf. Temper het vuur en giet ongeveer een half flesje woksaus bij de groente en 2 eetlepels water. Roer door en doe nu het vlees weer terug in de pan. Warm snel door en voeg als laatste de noodles erbij. Schep krachtig om tot alles warm is.
Strooi tenslotte nog wat zwarte peper erover en vul de kommen. Eet smakelijk!

De tekst gaat onder de foto verder.

Tip: Als je in de (koel)kast duikt, vind je misschien nog iets om de snelle Aziaat nog lekkerder maken. Denk aan plakjes augurk, een gehakt gemberbolletje, wat sambal en/of een gebakken ei.